Dit is de beste jobtitel van Nederland

In de zoektocht naar de meest originele functienamen van Nederland is ‘Verloningkoning’ als winnaar uit de bus gekomen. De jobtitel behoort toe aan salarisadministrateur Ronald van der Maarel van Coolblue.

Een oproep van vacatureplatform om de beste jobtitels in te sturen leverde honderden reacties op met functies als Merkmoeder, Unicorn Collector en Praatjesbaas. Daaruit werd een top 10 samengesteld waaruit het publiek met 23 procent van de stemmen ‘Verloningskoning’ verkoos tot De Beste Jobtitel van Nederland.
 
Op de tweede plaats eindigde ‘Client Happiness Manager’ Julia van den Bergh, die bij het online monitoringsbureau Buzzcapure de klanten tevreden houdt. De derde plaats is voor Ronalds collega bij Coolblue, Steven Seeram. Als ‘Mondhoekmonitor’ zorgt hij voor de glimlach voor op het gezicht van de klanten van het bedrijf.

Titelwinnaar Ronald van der Maarel houdt zich bezig met het uitdelen van beloningen, oftewel de salarissen, bij Coolblue. &;Ik had dit niet verwacht, ik had de andere namen natuurlijk ook gezien en die vond ik ook erg leuk. Ik heb een &;saaie&; functie, dus dan wil je gewoon een leuke naam. Ik ga deze titel natuurlijk op mijn cv zetten.&;

Initiatiefnemer Diederik Broekhuizen: ‘Tegenwoordig heb je vaak zo’n scala aan verantwoordelijkheden dat de term ‘social media manager’ de lading al snel niet meer dekt. Een baas noem je al snel een ‘eindbaas’. Er komt een steeds bonter scala aan jobtitels, ook omdat het in deze branche de creativiteit van je bedrijf laat zien.’

Dit is de volledige top 10:
1. – Verloningskoning / Ronald van der Maarel / Coolblue
2. – Client Happiness Manager / Julia van den Bergh / Buzzcapture
3. – Mondhoekmonitor / Steven Seeram / Coolblue
4. – Master of Organized Chaos / Kelly Kerkstra / Typhoon Hospitality
5. – Licensed Dinosaur Trainer / Jeff Sen / WeTransfer
6. – Unicorn Collector / Gerrit Jan Kooijman / WeTransfer
7. – Merkmoeder / Eva Nooitgedagt / Coolblue
7. – Politieproducer / Franki Klarenbeek / Opsporingcommunicatie Nationale Politie
9. – Social Samurai / Eliane Roest / Typhoon Hospitality
10. – Kabelmeister / Wouter Hol / Kabeltje.com

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie