Domino's laat pizza's bezorgen door robot

Vanmorgen maakte de eerste robot een ritje in Amsterdam.

Bij deze gelegenheid werd aangekondigd dat de robots in een aantal Nederlandse en Duitse steden pizza's gaan bezorgen, in een straal van 1 tot 1,5 kilometer rond Domino's vestigingen.

De robots worden gemaakt door , een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van autonome robots voor bezorgdiensten. De robots rijden zelfstandig, maar worden gemonitord door mensen, die op elk moment de controle kunnen overnemen. Starship werd drie jaar geleden opgericht door Ahti Heinla en Janus Friis, twee medeoprichters van Skype.

Aanvullend op bestaande bezorgmethodes

Bij Domino's is het project onderdeel van het DRU (Domino's Robotic Unit)-framework, dat eerder leveringstesten over de grond en door de lucht heeft uitgevoerd in Australië en Nieuw Zeeland.

Volgens Andre Ten Wolde, ceo van Domino’s Nederland & België, zullen de robots aanvullend zijn op de bestaande bezorgmethoden, zoals e-bikes,  scooters en auto’s. 'Als je kijkt naar onze groeiplannen voor de komende vijf à tien jaar, moeten we dit soort ideeën gaan ontwikkelen om straks nog steeds voldoende bezorgers te hebben.'

Versnelde uitrol pilotprogramma's

Starship maakte onlangs bekend €16,5 miljoen aan startkapitaal te hebben binnengehaald . Hierdoor kunnen pilotprogramma's sneller worden uitgerold. In de VS, Groot- Brittannië, Duitsland, Zwitserland en Estland ging het al samenwerkingen aan met Postmates, DoorDash, Hermes Parcel Delivery, Swiss Post en Wolt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie