Eigenaar Grolsch wil Heineken overnemen

Bierbrouwer SABMiller heeft Heineken onlangs benaderd met het aanbod het Nederlandse bedrijf over te nemen. Heineken weigert.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt persbureau Bloomberg. Met het bod op Heineken zou het moederbedrijf van Grolsch zich willen beschermen tegen interesse van Anheuser-Busch InBev, bekend van onder meer Budweiser, Corona en Stella Artois.

Heineken bevestigt de toenadering. In overleg met de familie Heineken, die een controlerend belang in de Nederlandse brouwer bezit, is besloten dat zo&;n deal niet uitvoerbaar is.

De familie heeft daarbij laten weten &;het erfgoed en de identiteit van Heineken als zelfstandige onderneming&; te willen behouden. De familie en het bestuur van het bedrijf hebben er alle vertrouwen in dat zij voor verdere groei kunnen zorgen. Het bedrijf liet ook nog weten niet van plan te zijn om verdere verklaringen over deze kwestie af te leggen.


SABMiller beraadt zich volgens de bronnen nu op zijn volgende stap, waarbij het nog niet zeker is of er een nieuw bod zal worden gedaan.

Bron: ANP.
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie