Eyeworks definitief naar Time Warner

UPDATE Het Amerikaanse Time Warner koopt zoals verwacht Eyeworks. Reinout Oerlemans stopt als ceo.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het concern kondigde dat . Wat Time Warner voor Eyeworks heeft betaald, is niet bekendgemaakt. In januari bleek rond de onderhandelingen dat Time Warner bereid was 200 miljoen euro te betalen voor Eyeworks.

Reinout Oerlemans heeft besloten niet aan te blijven als topman van het bedrijf dat hij zelf opzette. Hij blijft wel verbonden aan Eyeworks. Oerlemans verhuist naar Los Angeles en wordt chairman van Eyeworks USA. Medeoprichters Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard zijn betrokken bij het integratieproces. Na voltooiing daarvan zullen ze hun functie neerleggen, maar ze blijven wel actief als aandeelhouder van Eyeworks USA.

Kevin Tsujihara, ceo van Warner Bros. Entertainment: &;Deze voorgenomen overname van de Eyeworks productiebedrijven in 15 landen is een belangrijke stap in onze strategie die de positie van Warner Bros. in de wereldwijde tv-industrie verder versterkt.&;

Eyeworks had in 2012 een omzet van ruim 250 miljoen euro. De brutowinst van de Amsterdamse tv-producent was in dat jaar 30 miljoen euro, netto was dat 13,9 miljoen euro.

Naast Oerlemans is Joop van den Ende grootaandeelhouder van Eyeworks met 30 procent van de aandelen.

Het is niet de eerste keer dat een grote buitenlandse partij een Nederlandse tv-producent geheel opkoopt. Het belangrijkste voorbeeld is Endemol-Telefónica. John de Mol en Joop van den Ende wisten in 2000 hun bedrijf voor 5,5 miljard euro te verkopen aan het Spaanse Telefónica.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie