Feyenoord eredivisiekampioen op Twitter

Dankzij Dirk Kuyt staat de Rotterdamse club bovenaan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Starcom onderzocht aan de vooravond van de start van de eredivisie de Twitterfans (volgers) van clubs, spelers en trainers. Daaruit stelde het mediabureau een eigen &;Twitter-eredivisie&; samen. Hieruit blijkt dat Feyenoord dankzij Kuyt bovenaan het linker rijtje staat, gevolgd door PSV en Ajax.

De in de Kuip teruggekeerde Kuyt zet Feyenoord meteen bovenaan, omdat de speler zo&;n 1,6 miljoen volgers heeft. Dankzij onder meer Santiago Arias (900.000+ volgers) staat PSV tweede. De strijd is nog niet helemaal gestreden overigens, want komt verdediger Moreno naar Eindhoven dan is PSV dit seizoen direct zeker van de titel. Mocht Moreno niet naar Eindhoven komen, dan kan Ajax PSV voorbij, maar dan moeten ze wel de nu meetrainende Emanuelson inlijven. ​De situatie kan nog verder wijzigen tot het sluiten van de transfermarkt in de nacht van 31 augustus op 1 september.

Het onderzoek van Starcom laat ook zien dat FC Groningen van de noordelijke clubs het beste scoort. FC Twente staat daar nog boven en heeft net geen top-3 notering met 743.000 volgers. Opvallend is ook dat promovendus De Graafschap zich weet te handhaven in de Twitter eredivisie.

De cijfers zijn gebaseerd op de openbare accounts van de spelers, trainers en clubaccounts. Onbekende privéaccounts zijn exclusief - datum: 05-08.


Grotere afbeelding .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie