Ford heeft primeur met dynamische video campagne op Facebook

Campagne wordt Europees uitgerold in samenwerking met GroupM / Greenhouse Group.

Bij de videocampagne worden geautomatiseerd honderden video’s verspreid op Facebook en Instagram. Elke gebruiker krijgt een uiting te zien die is afgestemd op zijn of haar interesse, gedrag of demografisch profiel. Volgens Facebook en GroupM is het de eerste campagne in Europa waarin dynamische video op dergelijke schaal wordt toegepast binnen de apps van Facebook en Instagram.
 
 

Realtime aanpassen

Om het idee van honderden op maat gemaakte video’s tot uitvoer te brengen werd Greenhouse Group uit Eindhoven ingeschakeld. Greenhouse Group is onderdeel van GroupM en is verantwoordelijk voor een groot deel van de programmatic media-inkoop van de verschillende GroupM bureau’s (Mindshare, MEC, Mediacom en Maxus+Helder), waaronde paid media op Facebook en Instagram.

Waar het realtime aanpassen van variabelen in display banners in een programmatic omgevingen gemeensgoed is, is dit in video advertsting niet het geval. 'Wij waren daar als Social Advertising afdeling soms best jaloers op. Nu is aan ons de taak om dynamische en persoonlijk relevantere videocontent op een schaalbare manier te distribueren zonder daarbij de kracht van branding te verliezen,' zegt Thomasvan der Biezen, sociaal strateeg bij Greenhouse Group.

 

Rouleren

In de komende weken zullen de verschillende video’s door middel van ad-tech tooling van Smartly.io (een Finse  start-up) gaan rouleren op Facebook, de video’s zullen op een ‘social-media eigen’ manier de verschillende modellen en USP’s van Ford onder de aandacht brengen. Welke modellen en USP’s de consument zien is nog even afwachten, dat wordt namelijk dynamisch bepaald.
 
Credits:
Strategie: Nathan van der Horst en Thomas van der Biezen (Greenhouse Group) Marco Gamers en
Jako Bakker (Mindshare)
Concept: Nathan van der Horst en Martijn van Meel (Greenhouse Group)
Technische Development: Siebe Hiemstra, Robin Janssen & Stan Reinders (Greenhouse Group)
Tooling: Kimmo Koivisto (Smartly.io)
Design: Martijn van Meel (Greenhouse Group), Harm Denissen (Greenhouse Group)
Copywriting: Nathan van der Horst, Martijn van Meel (Greenhouse Group), Laurens van Bergeijk
(Ford Nederland)
Executie: Nathan van der Horst (Greenhouse Group)

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie