Foreign Media Group houdt op te bestaan

Uitgever Foreign Media Group zal als houder van mediabedrijven niet meer voortbestaan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

'Naar verwachting kunnen de zes dochterbedrijven hun eigen weg gaan, met behoud van werkgelegenheid. Een van die bedrijven is FMB uitgevers, een uitgeverij met een sterke positie in zowel commerciële fictie als non fictie. Eigen imprints van FMB zijn Mistral, Paradigma, Pimento, Trademark, R&B en Truth & Dare. FMB uitgevers voert ook auteurs-imprints als Carry Slee en Heleen van Royen', zo staat in een persbericht.

'De voortgang van de dochterbedrijven zal het gevolg zijn van biedingen die zijn ontvangen op alle dochterbedrijven in de afgelopen periode. Na afronding van deze transacties zal de directie van FMG hebben voldaan aan de opdracht van "geregisseerde verkoop" van de FMG-dochters, die zij van haar aandeelhouders heeft gekregen.'

Onder Foreign Media Group vallen FMB Uitgevers, Foreign Media Music en Games. Foreign Media was sinds 2007 voor de meerderheid in handen van ABN Amro Participaties en investeerder H2 Equity Partner. In 2007 was er een grote leegloop bij FMB Uitgevers toen H2 wilde reorganiseren. Verschillende uitgevers en redacteuren vertrokken om samen Dutch Media op te zetten.

Het bedrijf zegt vandaag verder geen mededelingen te doen. Wel dat nadere informatie in de komende periode volgt.

Bron: Boekblad.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie