Fox Sports en KPN bereiken akkoord: Sport niet in het basispakket

Het telecombedrijf gaat meer betalen, maar de abonnee niet

De distributiestrijd tussen Fox en KPN is voorbij, lieten de twee bedrijven zaterdagavond weten. De partijen bereikten een akkoord over de doorgifte van de Fox-sportzenders.

Niet in het basispakket

KPN schrijft in een verklaring dat het telecombedrijf meer gaat betalen aan Fox, maar de sportzenders worden niet opgenomen in het basispakket. Het uitgangspunt is dat klanten &;onder betere voorwaarden&; naar de live-eredivisie wedstrijden kunnen kijken. Hoe die voorwaarden er precies uitzien, kon KPN nog niet zeggen. Wat wel duidelijk is, is dat de abonneeprijs voor klanten van KPN gelijk blijft.

Eigen keuze voor KPN

Fox eerder dat het aan KPN zelf is om te bepalen hoe ze de hogere kosten voor de eredivisie doorberekenen aan hun klanten. Het wel of niet opnemen van Fox Sports 1 in het basispakket is een vrije keuze. Het telecombedrijf had de sportzender ook gratis kunnen aanbieden.

Op dit moment hebben ongeveer 200.000 van de 2,2 miljoen KPN-klanten een abonnement op Fox. 

Onderhandelingen

Fox Sports en KPN onderhandelden geruime tijd over de verlening van het contract. Het mediabedrijf wilde meer geld van KPN, omdat sportrechten ook duurder zijn geworden. Daar was KPN het niet mee eens, met name omdat concurrent Ziggo niet meer hoeft te betalen. Het contract tussen Fox en Ziggo loopt namelijk nog 4 jaar door. Het contract met KPN liep op 1 augustus af.

Lees meer in ;Penalty schieten tussen Fox en KPN&; en ;Penalty schieten tussen Fox en KPN, de tweede ronde&;. 

Bekijk hieronder de nieuwe campagne van Fox Sports, :

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie