Geen beroepsgroep zo blij met het loon als marketeers en communicatieprofs

82% marcom-medewerkers verwacht loonsverhoging in 2015.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Medewerkers in de marketing & communicatiesector het meest tevreden met hun loon. Bijna de helft (46 procent) zegt tevreden te zijn over de betaling. Met een gemiddeld bruto uurloon van € 15,00 ligt het uurloon in de marcom-sector 60 cent hoger dan gemiddeld.

Dit blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in loonontwikkelingen in Nederland.

Verwachte stijging

Het gemiddeld bruto uurloon in de marketing- en communicatiesector bleef met die 15 euro wel in 2014 gelijk. In de productiesector daalde het uurloon met -3,7 procent het meest terwijl het uurloon in de horeca met 2,9 procent het meest steeg.

Maar liefst 82 procent van de marcom-medewerkers verwacht loonsverhoging in 2015. Dit percentage verdubbelde ten opzichte van 2013. In geen enkele andere sector is deze verwachting hoger. ‘Medewerkers in de marketing- en  communicatiesector hebben duidelijk meer vertrouwen in een positieve loonontwikkeling dan in andere sectoren’, aldus Paulien Osse, directeur bij Wage Indicator.

13e maand vaker ontvangen

Het aantal uitgekeerde eindejaar bonussen steeg in de marcom-sector van 3 naar 6 procent. Ook de 13e maand wordt vaker uitgekeerd. In 2014 ontving 10 procent van de medewerkers een 13e dertiende maand, tegenover 0 procent in 2013.

Het aantal winstuitkeringen bleef gelijk met 3 procent. Overige bonussen zijn nagenoeg gelijk gebleven en werden in 2014 ontvangen door 7 procent van de medewerkers.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie