'Gesprek topman Google met Brussel'

Sundar Pichai spreekt deze week met Europees Commissaris Margrethe Vestager (Mededinging).

Volgens persbureau Reuters gaat het om een kennismakingsgesprek. Reuters baseert zich op bronnen. De Europese Commissie is eerder de strijd aangegaan met Google omdat het concern zijn dominante positie op de Europese markt zou hebben misbruikt. Volgens Brussel bevoordeelt de online gigant zijn eigen diensten, waardoor concurrenten er bekaaid afkwamen.

Vestager kondigde afgelopen voorjaar officieel de eerste stap aan. De Europese Commissie begon onder meer ook een onderzoek naar besturingssysteem Android.

Brussel houdt Google in de gaten en vindt dat ondernemingen met een uiterst groot marktaandeel een speciale verantwoordelijkheid dragen om de concurrentie niet te verstoren. &;Dat is in het belang van de consument en van innovatie&;, zei Vestager.

De commissie stuurde Google een lijst met klachten. Het is niet bekend wat daarmee gebeurd is sindsdien.

Google bleek eerder bereid enkele concessies te doen, maar dat was niet genoeg voor &;Brussel&;. Het gesprek van Pichai met Vestager zou een stap vooruit kunnen zijn.

Sorrell
Vanuit de reclame-industrie wordt ook druk op Google (en Facebook) gezet. Sir Martin Sorrell, topman van WPP, gooide vorig jaar de knuppel in het hoenderhok door te melden dat Google . Het concern faalt als het gaat om harde data over zichtbaarheid van reclame. Daarnaast trekken ze &;walled gardens&; op en willen adverteerders opsluiten binnen hun netwerken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie