Premium

Giel Beelen moet marktaandeel Radio Veronica laten stijgen

Giel Beelen is vanaf maandag 9 oktober te horen op de zender van Talpa Radio, dat opnieuw zijn slag slaat met een grote radionaam.

Beelen keert daarmee terug in de ochtend, nadat hji vorig jaar bij NPO 3FM na lange tijd stopte op het tijdslot 06.00-09.00 uur. B

eelen gaat iedere werkdag zijn radioprogramma ‘De Veronica Ochtendshow met Giel’ presenteren tussen 06:00 en 09:00 uur. Hij zegt: ‘Een plek krijgen op een van de meest historische radiomerken die er bestaat, daar kun je als radiomaker alleen maar van dromen. Dus ja, ik ga weer radio maken in de ochtend, begin de dag met een lach, met de Giel Mobiel jaag ik bekend Nederland weer de stuipen op het lijf en zo zullen er nog vele oude vertrouwde maar ook nieuwe programma-items in mijn gloednieuwe show op Radio Veronica te horen zijn. Mijn programma draait om muziek en ik kan in de live-studio van Radio Veronica weer veel nieuwe bands ontvangen.’

Dave Minneboo, radiodirecteur Talpa Radio: ‘Giel is een radiomaker pur sang met een enorme liefde voor muziek, we zijn echt ontzettend blij dat hij deze stap heeft gemaakt. In ‘De Veronica Ochtendshow met Giel’ hoor je pop- en rockmuziek, de classics en muziek van de allernieuwste bands. Giel en Radio Veronica zijn wat ons betreft een match made in heaven.’

Marktaandeel Radio Veronica
Met de komst van Beelen hoopt Radio Veronica - sinds dit jaar onderdeel van Talpa Radio - het marktaandeel te laten stijgen. Het tijdslot in de ochtendspits is belangrijk voor een zender en Radio Veronica kwam daar nu minder sterk voor de dag. De zender blijft al een tijd rond de 5 procent marktaandeel hangen in de belangrijkste doelgroep 20-49 en groeit momenteel niet echt. (Zie luistercijfers juni-juli)

Moet Giel zich aanpassen?
Of Beelen zich moet aanpassen aan het Radio Veronica format, dat sinds begin dit jaar wel iets minder 'eighties' en meer 'zero's' is geworden, is nog onbekend. Beelen is ontdekker van nieuwe muziek en die wordt op Radio Veronica minder gedraaid. Dat heeft te maken met de richtlijnen van geclausuleerde kavel voor commerciële radiozenders. Ook is niet duidelijk of Radio Veronica de rest van de programmering gaat aanpassen aan zijn komst. Dat wordt later bekendgemaakt.

Talpa Radio
Talpa Radio slaat met de komst van Beelen wel weer een goede slag met een grote naam uit de radiowereld. Twee jaar geleden kwamen Coen en Sander al over van NPO 3FM naar marktleider Radio 538.

Eerder dit jaar was er sprake van dat er werd onderhandeld met Qmusic-duo Mattie en Wietze. Inmiddels zijn de twee 'gescheiden' - Mattie is alleen verder gegaan op Qmusic, Wietze de Jager gaat aan de slag bij Talpa, onder meer als presentator van Shownieuws op tv - en daar spint Talpa Radio garen bij. Het marktaandeel van Qmusic is momenteel aan het dalen. 

Beeld: NPO

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie