Gouden Apenstaart voor Zapp en Lifesplash

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De websites en zijn woensdagmiddag beloond met een Gouden Apenstaart voor beste kinderwebsites.

De vernieuwde site van de televisiezender Zapp won de prijs in de categorie gemaakt door volwassenen. Jiami Jongejan (13) won met haar persoonlijke blog Lifesplash de prijs in de categorie website gemaakt door kinderen.

Uit meer dan tweehonderd inzendingen koos een vakjury in elke categorie vijf genomineerden uit. Vervolgens brachten 10.000 mensen hun stem uit via .

De Media Ukkie Award, de prijs voor de beste app voor peuters en kleuters, ging naar de ‘(te) Gekke Dierentuin’ (door Fleur van der Weel, in samenwerking met Studio Kloek en Querido). Nando Bennis (14) won met zijn app Twitquiz!, waarbij twitteraars kunnen raden welke vriend welke tweet heeft verstuurd, de Gouden Apenstaart voor beste app door kinderen. De website werd beloond met een Gouden Ster, uitgereikt door leerlingen van de Augustinusschool in Hilversum, die de mediawijsheidles ‘Sterren dansen op de sites’ hadden gevolgd.

De Gouden Apenstaart bestaat sinds 1999 en wordt georganiseerd door Stichting , , en , in samenwerking met . De winnende websites dingen samen met inzendingen uit 29 andere landen mee naar de European Award for Best Children’s Online Content 2013.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie