Premium

Heineken verklaart het Noorderlicht in nieuwe commercial

En het biermerk kleurt Amsterdam ook een beetje groen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vanavond om 21.00 uur ging de nieuwste Heineken tv-commercial in première. In de film genaamd &;Nature&;s Wonder&; komen twee wereldberoemde ‘natuurwonderen’ samen: het natuurproduct Heineken bier en het natuurverschijnsel Noorderlicht.

De commercial laat zien dat Nederlanders en Heineken, overal ter wereld én daarbuiten, de gangmakers zijn. In de film tovert de Nederlandse astronaut Joost een flesje Heineken tevoorschijn voor zijn jarige Russische collega Yuri. De astronauten gaan helemaal uit hun dak. Maar het gaat mis: het flesje verdwijnt in de ruimte en schuift voor de zon. Hierdoor ontstaat het Noorderlicht: het ene natuurwonder veroorzaakt het andere.

Bram Westenbrink, marketingdirecteur Heineken Nederland: &;Heineken bier is een wereldberoemd natuurproduct uit Nederland. De commercial laat zien hoe door het bier een ander natuurwonder ontstaat: het Noorderlicht. Op onze eigen manier laten we zien dat Nederlanders en Heineken, overal ter wereld én daarbuiten, de gangmakers zijn. Met een knipoog willen we de Nederlanders een trots gevoel geven.&;


;s Wonder


vanavond in Amsterdam
‘Het Noorderlicht’ is niet alleen op tv te zien. Speciaal voor de lancering van de nieuwe tv-commercial heeft Heineken het naar Amsterdam gehaald. Vanavond kleurde de lucht in een groot gebied rondom de Heineken Experience groen.

 
Credits: Rutger Geerling

Credits Nature’s Wonder
Heineken Nederland: Bram Westenbrink, Jacqueline van Faassen, Reinoud Ottervanger, Jules Macken
Bureau: TBWA/Neboko
Regisseur: Bart Timmer
Productiemaatschappij: Czar
Post Productie: MPC
Muziek: Massive Music
Geluid: Wave

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie