Helft huishoudens heeft eind 2017 connected tv

Het aantal huishoudens met directe toegang tot online via de tv (connected TV) steeg het eerste halfjaar naar 42 procent.

In vergelijking met de laatste twee kwartalen van 2016 is dat een forse groei van 5 procent. Met deze groei heeft aan het einde van het jaar de helft van de Nederlandse huishoudens via de tv toegang tot internet.

Dat blijkt uit de Media Standaard Survey (MSS) die door Kantar TNS wordt uitgevoerd in opdracht van SKO en de andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereiksonderzoeken.

In 15 procent van de huishoudens is een mediacenter of dongle voor op tv (zoals Apple TV of Google Chromecast) aanwezig. 

Geen groei digitale tv
88 Procent van de Nederlandse huishoudens is voorzien van digitale televisie op één of meer toestellen. Dit percentage digitale ontvangst groeit niet in vergelijking met de tweede helft van 2016.

In de eerste helft van 2017 werden er 2.981 huishoudens en 2.506 individuen van 13 jaar of ouder ondervraagd.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
sahasra
nice article. Thanks
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie