Hopper 'reclamescooters' rijden niet meer

Scootervervoerdienst Hopper is alweer failliet. Behalve voor het vervoer van reizigers werden de scooters ook ingezet als rijdende abri's'.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het bedrijf, dat op groene scooters personen voor 2,50 euro vervoerde door het centrum van Amsterdam en van en naar de Zuidas, hield het nog geen negen maanden vol. Vorige week werd het faillissement van de vervoersdienst uitgesproken. Volgens curator Nienke Bobbert worden de mogelijkheden van een doorstart onderzocht.

Hopper r vorig jaar in Amsterdam met honderd groene scooters. De Hopperdienst moest in het gat springen tussen openbaar vervoer, de ov-fiets en de taxi en was opgezet met steun van verschillende samenwerkingspartners, waaronder NS, het ministerie van Infrasturctuur en Milieu en de Triodos Bank. De scooters reden in het centrum van Amsterdam en rijden voor een vast tarief van €2,50.

Aanvullende inkomsten moesten komen uit reclame. Daartoe was achter de passagiersplek een advertentiebox gemonteerd, met vier op afstand (via wifi) aanstuurbare Samsung Galaxy tablets. Dankzij een track & trace systeem zouden adverteerder kunnen zien waar hun advertentie uiting te zien is geweest.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie