‘Hulpknop voor events’ wint Shake Young Talent Innovation Festival

Studenten bedachten met ‘Event 112’ een oplossing om veiligheid rond drank en drugs te vergroten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Tien studententeams - MBO, HBO en WO - werkten tijdens het eerste 36 uur aan ultieme innovatieve toepassingen die de bezoekersbeleving op evenementen als Sensation moet vergroten. Aan het einde van de dag moesten de studenten hun ideeën pitchen bij een jury van professionals bestaande uit: Duncan Stutterheim (ID&T), Jesse van Doren (Innovation Holland), Brenda Munsterman (Sensation), Henk van Raan (Amsterdam ArenA) en Patrick Klink (RTL Nederland).

Uiteindelijk won team 10 - bestaande uit Quincy Kools, Marjolijn Venderbosch en Tim Kloppenburg - met het concept &;Event 112&;. De toepassing bestaat uit een plugin voor bestaande event-apps, die er voor zorgt dat de EHBO snel naar je toekomt. Van Raan en Stutterheim waren geraakt door het idee en zien de directe toepasbaarheid. Ze stelden zelfs dat als de plugin al zou werken, ze het gelijk bij Sensation zouden willen implementeren.

Acceleratorprogramma
Het winnende team en de nummers twee en drie mochten gisteren tijdens Amazing Monday in het Amsterdam ArenA Innovation Center hun idee pitchen voor belangrijke stakeholders. Ook mogen ze deelnemen aan de pitchcompetitie voor het acceleratorprogramma van Open-House.

Daarmee krijgen ze de kans om het bedachte idee verder uit te werken, te testen en uit te rollen via het netwerk van &;launching customers&; zoals de Amsterdam Arena, ID&T en Into the Great Wide Open. De bedenkers van Event 112 hebben tijdens Amazing Monday een innovation voucher aangeboden gekregen van de Amsterdam ArenA. Hiermee mogen ze een week lang werken in het Innovation Center van de Amsterdam ArenA met hulp van alle partners.

Stephan Fellinger, bestuursvoorzitter SpinAwards: &;We zijn enorm trots op de samenwerking tussen Open-House en de SpinAwards. Een perfecte match, want Dance & Digital hebben hetzelfde DNA: creativiteit, pionieren, technologie, de drang om de wereld leuker maken, een optimistische blik en delen. De eerste editie van SHAKE Young Talent Innovation Festival laat zien dat innovatie ontstaat als je werelden met elkaar mixt.&;

Meer informatie over het event en de winnaars lees je .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie