IBM meest homovriendelijk bedrijf in de wereld

Stichting Workplace Pride vindt het bedrijf de meest LHBT-vriendelijke werkgever.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Stichting Workplace Pride deed dit jaar voor het eerst een ‘’-onderzoek naar LHBT-beleid en praktijk op de werkvloer wereldwijd. 

19 werkgevers (met meer dan 1,9 miljoen werknemers in 96 landen) werden onderzocht, ze leverden zelf de gegevens aan.

De stichting: ‘De deelnemende bedrijven scoorden goed op het gebied van beleid en communicatie, maar de implementatie, voortgangsmeting en betrokkenheid bij LHBT (als het gaat om) leveranciers en klanten laat nog veel te wensen over.’

De topvijf werkgevers scoorden als volgt tegenover de 100 procent maximum score in de Global Benchmark:

1. IBM (VS): 86 procent

2. Dow Chemical (VS): 80 procent

3. BNP Paribas: (Frankrijk) 76 procent

4. Shell (Nederland): 73 procent

5. Cisco Systems (VS): 67 procent

De Global Benchmark is de afgelopen twee jaar ontwikkeld door Workplace Pride, met steun van de Universiteit Leiden en werkgevers in verschillende landen. De Benchmark geeft de ideale situatie weer voor LHBT inclusie op de werkvloer op een internationale schaal, en was in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik bij multinationals. Het doel is management te voorzien van gegevens over de stand van LHBT inclusie in het eigen bedrijf, en daarmee verbetering mogelijk te maken.

De Global Benchmark laat ook het onderscheid naar sectoren zien. De sector IT en technische dienstverlening scoort het hoogst met 64 procent, de financiële en de publieke sector scoren lager met respectievelijk 51 procent en 34 procent.

De Global Benchmark is ontworpen als een jaarlijks terugkerend onderzoek, zodat de deelnemers hun vooruitgang over een aantal jaren kunnen volgen. De topvijf scorende organisaties krijgen de ‘Global Benchmark Endorsement’.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie