IMMovator start acceleratorprogramma voor media gerelateerde startups

'Media Matters' heeft als doel startups in de tweede fase van hun groei (scale ups) een versnelling te laten doormaken.

Het programma begint als een pilot waarbij deelnemers komen uit een die Immovator vorig jaar organiseerde met onder meer Media Park Beheer en het Instituut voor Beeld & Geluid. In de loop van het jaar willen partijen dit uitbouwen tot een volwaardig accelerator-programma dat de verbindende schakel vormt tussen bestaande mediabedrijven en scale-ups.

De scale-ups krijgen toegang tot nationale en internationale mediaspelers, kapitaal en het netwerk van MediaMatters. Omgekeerd krijgen . Bestaande bedrijven op hun beurt krijgen toegang tot talent, ideeën en nieuwe technologieën en diensten. Zowel scale-ups als bestaande bedrijven zijn daardoor beter in staat te groeien, omdat de accelerator beide partijen ontzorgt door de juiste verbindingen te leggen. Bovendien krijgt de lokale en regionale bedrijvigheid een belangrijke impuls.

De media-accelerator richt zich daarbij op een belangrijke vraag waar uitgevers, omroepen en andere ‘content providers’ mee worstelen: hoe kun je mediacontent zo aanbieden dat het voor de gebruiker de meeste relevantie heeft? Daarbij valt te denken aan nieuwe advertentiemodellen, nieuwe (journalistieke) videoformats, distributiemodellen.

Als de resultaten van de pilot positief zijn, gaat in 2017 met het volwaardige programma van start. De pilot wordt meegefinancierd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het project wordt getrokken door Rick van Dijk (foto), projectleider bij iMMovator Cross Media Network en tot voor kort operationeel directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

 

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie