‘Innovatie’ bij HelloFresh: bezorgen per fiets

Maaltijdboxen-e-tailer HelloFresh start een pilot: bezorgen door middel van ‘gekoelde fietsdelivery’.

HelloFresh meldt met diverse logistieke innovaties te komen. In samenwerking met FoodLogica, een startup op het gebied van duurzame logistiek, begint HelloFresh deze maand met een pilot voor het bezorgen van maaltijden per fiets, zonder de koelketen te onderbreken.

Brandstofreductie
Daarnaast zegt HelloFresh klanten binnenkort de optie te bieden om de bezorgroute vanaf een half uur voorafgaand aan het aflevermoment real-time online te kunnen volgen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de installatie van logistieke navigatiesoftware bij alle reguliere bezorgauto’s. Dat systeem maakt volgens HelloFresh tevens een brandstofreductie mogelijk. HelloFresh is niet de eerste met een track and trace-systeem. Online boodschappendienst Picnic introduceerde een dergelijk systeem al eerder.

Uit onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de maaltijdbox van HelloFresh mager presteert ten opzichte van de concurrentie. Lees over het onderzoek dat in mei van dit jaar naar buiten werd gebracht.

 

Zuidelijk
HelloFresh zegt daarnaast zijn logistieke capaciteit te vergroten. Daartoe opende het eerder deze maand een nieuw distributiecentrum in Maastricht. Hiervandaan vertrekken de bestellingen voor de zuidelijke gebieden, wat voor kortere transportafstanden dient te zorgen.

Agressief
HelloFresh, dat eerder forse kreeg te verwerken overige gebrekkige en agressieve verkooptechnieken, zegt met de diverse innovaties de behoefte van te willen zetten. Olaf Vreeburg, head of operations bij HelloFresh: ‘Maar daarnaast kijkt het team kritisch naar een slag op efficiëntie en duurzaamheid. We vinden het belangrijk dat onze maaltijdboxen zo snel mogelijk bij onze klanten bezorgd worden, zodat we de versheid van onze producten kunnen garanderen. Maar we willen vooral bezorgen wanneer het onze klant het beste uitkomt. Gemak staat wat dat betreft voorop in alles wat we doen. En we investeren daarbij uitsluitend in oplossingen die een tijd- of energiebesparing opleveren. Kortere rijafstanden en nieuwe, milieuvriendelijke distributiesystemen dus.’

 

Over de fietsen waarmee HelloFresh gaat piloten
HelloFresh: ‘Vanaf deze maand wordt een gedeelte van de naleveringen bezorgd met eco-neutrale, elektrische fietsen die voorzien zijn van een gekoelde opslagcapaciteit. De fietsen worden opgeladen via laadstations die op zonne-energie functioneren. We zijn trots op onze samenwerking met FoodLogica. De fietsdelivery zorgt voor minder verkeer in de binnenstad en een verlaging van CO2-uitstoot. Als bedrijf dat aan grootschalig transport doet nemen we op deze manier onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de logistieke sector, ook door open te staan voor partijen die gebruik willen maken van ons gekoelde distributienetwerk. We oriënteren ons in dit stadium op allerlei samenwerkingen. Na een testperiode van een maand binnen de ring van Amsterdam wordt er mogelijk opgeschaald naar andere delen van de Randstad. Ook wordt er geïnventariseerd of ook reguliere bestellingen door fietskoeriers kunnen worden bezorgd. En niet onbelangrijk; de fietsbezorging levert geen extra kosten op voor klanten van HelloFresh.’

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie