Interbrand sluit deuren in Amsterdam

Sluiting is gevolg van een strategische keuze.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Interbrand consolideert het aantal kantoren in Europa en gaat door met 3 grote bureaus in Londen, Keulen en Parijs. Dat betekent dat het kantoor in Amsterdam op korte termijn zal sluiten.

Vanuit Interbrand was er op moment van schrijven nog geen reactie op het nieuws. Maar bronnen beweren dat voor Interbrand &;geografische nabijheid geen voorwaarde meer hoeft te zijn om klanten goed te kunnen te bedienen&;. Daarnaast is Nederland een lastig gebied gebleken voor het strategische marketingadviesbureau. Interbrand Amsterdam droeg weinig bij aan de winstgevendheid.

In april werd het  bekend gemaakt, per 1 mei, van managing director Patrick Stal bij Interbrand Amsterdam.

Grote klanten hier zijn onder andere Philips, Ahold en Sanoma, maar er werd door Nederlandse consultants ook veel werk gedaan voor klanten in het buitenland. Gisteren zou het nieuws al aan een aantal klanten zijn verteld.

Interbrand maakt onderdeel uit van de beursgenoteerde Omnicom Group. In Nederland bestaat Interbrand sinds 1994, toen het de identiteit van de Rabobank heeft gecreëerd.

Wat er gebeurt met het personeel van de Amsterdamse vestiging is niet bekend. Enkele zouden aan de slag kunnen bij een buitenlandse Interbrandvestiging.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie