Invulling samenwerking TMG en Talpa loopt vertraging op

De markt moet nog even wachten op de toelichting op de plannen die Telegraaf Media Groep en John de Mols Talpa hebben.

TMG liet eerder weten dat er einde tweede kwartaal meer duidelijk moest zijn. Vrijdag meldde het mediabedrijf in een persbericht dat die deadline niet gehaald is. TMG en Talpa werken momenteel nog aan &;de laatste aspecten&; van de voorgenomen samenwerking. &;Dit proces verloopt voorspoedig maar kost iets meer tijd dan verwacht.&; Deze maand moet er nu een update aan de markt komen.

Beoogde samenwerking
In januari kondigden TMG en Talpa aan rond de radioactiviteiten, waarbij de zenders van Talpa en die van Sky Radio Group (dochterbedrijf van TMG) samengevoegd zouden worden. Daarnaast betaalt TMG 27 miljoen euro aan het bedrijf van De Mol. Ook neemt het Telegraaf-concern een klein belang in SBS Broadcasting via een holding van Talpa, .

Onduidelijkheid
Over de deal is tot nu toe veel . Zo wil de kleine aandeelhouder in TMG precies weten hoe de overeenkomst in elkaar zit en waarom TMG 27 miljoen euro moet betalen.

van TMG kon ceo Geert-Jan van der Snoek inhoudelijk niet ingaan op de voorwaarden van de deal.

Radio 10
John de Mol gaat ondertussen rustig door met zijn plannen. lijfde hij het succesvolle Radio 10 volledig in en verkocht Talpa Slam! aan Radio Corp. Het is nu de bedoeling dat Sky Radio en Radio Veronica (SRG) samen met Radio 538 en Radio 10 in één zendergroep komen.

Hoe de deal écht in elkaar zit, weten we dus in de loop van deze maand.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie