'iPhone-gebruikers willen groter scherm'

iPhone-bezitters zouden graag een groter scherm willen, blijkt uit onderzoek. Android-gebruikers zijn tevreden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

iPhone-bezitters zouden willen dat Apple met een scherm van meer dan 4-inch komt. Zo blijkt uit onderzoek van Androidworld en iPhoneclub, waaraan 5500 mensen deelnamen. 

Met de behoefte aan een groter scherm lijkt de behoefte van iPhone-bezitters op te schuiven in de richting van Android-gebruikers, waarvan het meerendeel kiest voor een 5-inch scherm. 

Het relatief kleine scherm is tot nu toe een kenmerk van de iPhone. Recente modellen hadden een 4-inch scherm, waar Androidtoestellen vaak over een scherm beschikken dat tenminste groter is van 4,7-inch. Kleinere Android-toestellen worden zelfs vaak &;mini&; genoemd. 

Uit onderzoek wijst uit dat Android-gebruikers 5-inch ideaal vinden. iPhone bezitters geven de voorkeur aan 4,3 of 4,7-inch. Er gaan al langer geruchten dat er een grotere iPhone met een 5-inch scherm in de maak zou zijn. 

De verschuiving naar toestellen met grotere schermen, bleek al eerder uit cijfers van Gfk (Retail Report 4e kwartaal 2013). Meer dan de helft van de verkochte smartphones heeft inmiddels een schermdiagonaal die groter is dan 4-inch.

Hoewel de belangstelling van iPhone-bezitters opschuift richting grotere schermen, geven veel gebruikers aan een smartphone graag met één hand te willen kunnen bedienen. Dit verklaart de populariteit van de huidige schermgrootte van 4-inch, waarbij het gebruiksgemak met één hand ideaal is. 

 

 

Bron: Androidworld.nl

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie