Jacqueline Smit vervangt Brüggenwirth bij 538

Algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth vertrekt na bijna tien jaar bij de Radio 538 Groep. Zijn functie wordt overgenomen door Jacqueline Smit, die deze week bekend maakte Microsoft te verlaten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op 1 september komt Jacqueline Smit, nu nog directeur Consumentenmarkt bij Microsoft, in dienst van de Radio 538 Groep. Haar voorganger Jan-Willem Brüggenwirth blijft aan totdat hij haar heeft ingewerkt. Hij zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Bronnen bij meldden donderdag al dat de positie van Brüggenwirth onder druk stond, omdat hij het niet eens zou zijn met het beleid van eigenaar Talpa en John de Mol. Eind vorige maand werd bekend dat er bij het radiobedrijf veertien banen werden geschrapt. De moeizame advertentiemarkt maakte dat de organisatie, waar naast 538 ook Radio 10 Gold en SLAM!FM onder vallen, moest bezuinigen.

Brüggenwirth over zijn vertrek: ‘In de afgelopen tien jaar heb ik mijn ziel en zaligheid in dit bedrijf gelegd met als resultaat drie mooie multimediale merken en een ongelooflijk gepassioneerd en dedicated team. Ik denk dat de groep klaar is voor een volgende stap, dus ik kan met een gerust hart afscheid nemen.’

De Mol over de vertrekkende Brüggenwirth: ‘Ik kan me voorstellen dat je na tien jaar wel eens toe bent aan nieuwe uitdagingen en in die zin heb ik begrip voor het besluit van Jan-Willem. Hij heeft al die tijd prima werk geleverd voor 538. Daar is het bedrijf hem zeer dankbaar voor.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie