Jenevermerk Floryn ten onder door failliet Mitra

Het faillissement van slijterijketen Mitra betekent ook het einde van de Schiedamse distilleerderij Dirkzwager, onder meer bekend van jenevermerk Floryn.

De ondergang van slijterijketen Mitra nekt ook de Schiedamse distilleerderij Dirkzwager, de stoker van onder meer jeneverbrand Floryn. Dat bevestigde dochterbedrijf Weduwe Joustra maandag na berichten in de media.

Dirkzwager was het moederbedrijf van Mitra, dat eind juni faillissement aanvroeg. De financiële problemen bij die slijterijketen hebben ook gezonde delen van het bedrijf getroffen, zei de bij Dirkzwager aangestelde bewindvoerder eerder op maandag tegen Het Financieele Dagblad.

De kans op een complete doorstart van de stokerijen en de groothandelsactiviteiten zou daarbij nihil zijn, omdat er te weinig interesse is in de markt. De bewindvoerder praat wel over de verkoop van delen van het 137 jaar oude bedrijf, zoals Beerenburg-maker Weduwe Joustra.

Drankenwinkelketen Mitra kampte al jaren met een teruglopende omzet door dalende verkopen en toegenomen concurrentie.

Floryn werd bekend door de slogan &;Ha fijn, een borrel van Floryn&;. Zie een oude commercial van Floryn in de video hieronder (vanaf 1:17).

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie