JIJ & Overijssel en Almere zoekt Pleegouders winnen Galjaardprijs 2016

Juryprijs naar Overijssel, Almere wint publieks-award

JIJ & Overijssel en ‘Almere zoekt pleegouders’ zijn de winnaars van de Galjaardprijs 2016. De juryprijs gaat naar Overijssel, terwijl het publiek het pleegoudersproject van Vitree koos. Er werden daarvoor 4.404 online stemmen uitgebracht, Almere kreeg 43% daarvan.  De andere genomineerden waren Gladheidsbestrijding Den Bosch, het Jongerenstadslab Den Haag en de ‘NoorderBaanbattle’. (Klik voor een nadere introductie van de projecten).

JIJ & Overijssel

JIJ & Overijssel is een directe, aansprekende aanpak waarmee de Provincie Overijssel de brug slaat tussen overheid en inwoners. Online onderzoekt de provincie de mogelijkheden om te experimenteren met betrokkenheid, participatie en nieuwe vormen van democratie. Het doel is een overheid die beter aansluit bij de inwoners. JIJ & Overijssel jaagt actief op goede ideeën uit de samenleving en brengt deze naar het Provinciehuis. Tegelijk krijgen inwoners op het platform een stem in processen.

Almere zoekt pleegouders

&;Almere zoekt pleegouders’ werd binnen twee maanden ‘The talk of the town’in de polderstad. Dat komt, aldus de initatiefnemers van Vitree, door de crossmediale aanpak, ‘het groots en klein’ en het aanhaken bij wat er al is in de stad. Bestaande Almeerse pleegouders worden ingezet als rolmodel en ervaringsdeskundige ambassadeurs. Om hun positie te versterken is tegelijk het Pleegouder Café opgezet. Met de focus op kracht en inspiratie zoekt Vitree voor Almeerse kinderen een veilig thuis.

Galjaard

De Galjaardprijs is een initiatief van Logeion. Naamgever van de prijs is Chiel Galjaard, die in 1968 aan de wieg stond van de professionalisering van overheidscommunicatie.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie