Jongen gaat strijd aan met John de Mol

Maurits Spijkerman (14) uit Nuenen bindt de strijd aan tegen mediatycoon John de Mol. De scholier vindt dat hij moet afblijven van de kinderzender Nickelodeon.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De omroepbaas heeft grote plannen met de zender, waarop hij na augustus 2005 's avonds sport en gezinsprogramma's wil brengen. Afgelopen zaterdag zond hij de eerste uitwedstrijd van Oranje via Nickelodeon uit.

Het plan is tegen het zere been van Maurits en veel van zijn leeftijdgenoten, schrijft het Algemeen Dagblad. Want 's avonds zijn juist de leuke schoolseries en tekenfilms te zien. ‘Voor iemand zo rijk is als John de Mol, is het een kleine moeite Nickelodeon te behouden als kinderzender. Anders moet hij maar met iets anders voor kinderen komen. Wij geven niks om voetbal.'
Spijkerman heeft een eigen website gemaakt waarop iedereen een steunbetuiging kan plaatsen. Na een week heeft hij er al meer dan 2500 binnen. Die wil hij volgend jaar persoonlijk overhandigen aan John de Mol. Tot nog toe heeft hij alleen iets van een woordvoeder van De Mol gehoord. Die vroeg zich af waarover een jongen van 14 zich zo druk maakt.

Hij voelt zich niet serieus genomen. ‘Ik denk dat ze wel schrikken als we straks tienduizend handtekeningen kunnen laten zien.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie