Premium

Juniper voorspelt sterke groei verkopen virtual reality headsets

VR headset markt zal komende vijf jaar explosief groeien naar dertig miljoen exemplaren per jaar.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat blijkt uit een rapport dat het Britse hightech onderzoeksbureau Juniper vandaag heeft gepubliceerd. Onder invloed van technologische verbeteringen (zoals een snellere reactietijd en mooiere graphics), versterkt door grotere belangstelling voor VR bij grote partijen, staat de virtuele techniek aan de vooravnod van een verkopopexplosie.

De analisten van Juniper stellen dat 2016 het keerpunt jaar is, zowel in termen van productlanceringen als interesse onder consumenten. 

Oculus, Sony en HTC behoren tot de toonaangevende aanbieders die dit jaar naar verwachting met baanbrekende lanceringen komen. Deze lanceringen zullen de interesse in de aanschaf van VR HMD (Head Mounted Display) headsets onder het publiek aanjagen. Het aantal verkochte headsets komt in 2020 uit op 30 miljoen exemplaren per jaar, tegen iets meer dan drie miljoen in 2016.

Volgens Juniper zal VR technologie de entertainment industrie transformeren, waaronder gaming en video, terwijl de technologie het potienteel  biedt om ook van invloed te zijn op andere segmenten, zoals industrie en gezondheidszorgs. De omzet aan hardware zal in 2020 naar schatting 4 miljard dollar bedragen.

Klik op de link voor een download van de whitepaper .

 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie