Creatie & Campagnes

Kingsday ontwikkelt korte thriller voor MINI

Redactie | 22 september 2016, 17:46

De film Portfolio kwam tot stand in samenwerking met Czar JR.

Met de introductie van MINI Clubman heeft MINI het roer radicaal omgegooid. Dat transformatieproces rondt men nu af met een ander soort campagne, waarin het niet draait om nieuwe modellen maar om het vertellen van een goed verhaal (met een MINI-twist).

In de korte thriller van 6 minuten rijdt een jonge man ‘s avonds naar huis rijdt om zich voor te bereiden op… ja, op wat eigenlijk? Aan het eind blijkt dat heel iets anders dan je dacht.
 
De film is te zien op de site van MINI en wordt met een online campagne verder verspreid. Hiervoor werd onder andere samengewerkt met enkele online influencers, die ook bijrollen hebben in de film. In een paar bioscopen is Portfolio in het voorprogramma te zien van grote blockbusters.  
 
JONG TALENT
De film is van de hand van regisseur Eché Janga en filmer Paul Özgür, die beide de laatste jaren naam hebben gemaakt in de Nederlandse filmwereld. Janga met de film ‘Helium’ die twee Gouden Kalveren won en Özgür met onder andere de veelbekroonde film ‘Prins’ van Sam de Jong. De song (‘The Night’) die een grote rol speelt in de film is speciaal voor de film gecomponeerd door Niels den Otter. Model Lisa van Vlijmen heeft ook een rol.
 

CREDITS:
Kingsday ism Czar JR
Regie Eché Janga
Uitvoerend producent Karlijn Paardekooper
Producer Wies Dammers
Cinematografie Paul Özgür
Artdirector Rik van Os
Geluid Michiel de Boer
Componist  Niels den Otter - Audentity

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (3)

Comment author avatar
Avatar

Gerard

(23 september 2016, 12:38)
Helaas de plot gemist; viel al na anderhalve minuut in slaap...
Avatar

Frits W.

(23 september 2016, 15:31)
INKORTEN NAAR 30 SECONDE SVP
Avatar

Peter den Otter

(23 september 2016, 17:52)
Dus wat hebben we nu zojuist gezien?

In ieder geval geen thriller. Bij een thriller ga je nagelbijtend van de ondraaglijke spanning op het puntje van de bank zitten, je slaat de handen voor je ogen of je zoekt helemaal opgekruld beschutting in de armen van je meekijkende partner. Dat alles is hier bepaald niet aan de orde. Een suspense muziekje en nachtopnamen maken nog geen thriller.

Een portier van Hotel The Grand leent als verantwoordelijke voor Valet Parking stiekem de auto van hotelgasten voor eigen gebruik. Gezien de titel van deze 'thriller' ambieert onze held kennelijk een carrière als fotograaf, maar hij heeft kennelijk geen opdrachten wegens een te mager portfolio. Vandaar dit bijbaantje als portier natuurlijk.

Tijdens zijn nachtelijke rit bekijkt hij wat foto's (let toch op de weg man!), kennelijk niet bang om met de geleende voiture brokken te maken. Om zijn portfolio te vullen gaat hij foto's maken van een /zijn vriendin, die om de een of andere reden moeite heeft een glas wijn vast rechtop te houden en er geen been in zit om rode (!) wijn over de kostbare plankenvloer te spetteren. Als ze nou nog zoals in een reguliere thriller gedrogeerd was met een slaappilletje, maar nee hoor, ze is zelfs nuchter genoeg om zichzelf allerlei verleidelijke poses te kunnen manoeuvreren voor de lens van onze talentvolle fotograaf.

Knap overigens dat je je als eenvoudige portier zo'n giga apartement met design interieur kunt permitteren. Maar ja, hij bespaart natuurlijk op de brandstofkosten van zijn eigen auto, want hij rijd altijd in de auto's van de hotelgasten. Waarbij we dan maar gemakshalve aannemen dat die echte vintage mini in de eveneens bij het appartement horende giga garage - kom daar eens om in Amsterdam! - zijn eigen auto is. Dus hij hoeft ook geen dure parkeervergunning te betalen. Tja, zo kan hij natuurlijk die fotoapparatuur betalen.

Eenmaal in het appartement wordt hij niet bepaald enthousiast begroet door de hond, althans geen kwispelende staart te zien. Hij besteld wat Sushi van thuisbezorgd/nl, maakt 2 foto's, gaat wat rollebollen en dat was het dan weer.

En nog net op tijd weer bij The Grand om de Mini aan de gast te overhandigen. Waarna gelukkig alweer een volgende gast in Mini verschijnt. Ik zit nog na trillen van de spanning. Kan vast niet slapen vannacht.

Gerelateerde items Kingsday Mini

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs