KLM schildert Boeing oranje

KLM introduceert het speciale toestel mede naar aanleiding van een social media-bericht tijdens Koningsdag 2015.

KLM introduceert vandaag een unieke oranje Boeing 777-300. Het KLM blauw is voor een deel gecombineerd met oranje. In de overgang tussen deze twee kleuren is de Nederlandse vlag verwerkt. KLM wil hiermee zijn Nederlandse wortels en het oranjegevoel benadruken. Bovendien wil KLM met het oranje vliegtuig Nederland promoten.

30 duizend likes
KLM zegt het speciale toestel mede naar aanleiding van een social media-bericht tijdens Koningsdag 2015 te introduceren. KLM’s volgers kregen destijds een afbeelding te zien van een oranje vliegtuig met de vraag: &;Should we colour orange next year on kingsday? &;. KLM nu: &;Na meer dan 30.000 likes en 2.500 positieve reacties, rolt het enige oranje KLM-toestel vandaag dan écht uit.&;

Medaillevlucht
KLM zet de oranje Boeing 777 in op haar reguliere vluchten in het netwerk en, zodra mogelijk, voor evenementen waar de promotie van Nederland een rol speelt. Het toestel maakt deze zomer haar debuut en vliegt ook op Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen. KLM verzorgt met het oranje toestel op 22 augustus de medaillevlucht voor alle Nederlandse Olympische helden.

Verfproces-facts

  • Voor het spuiten van het toestel is 335 liter verf gebruikt
  • Door het aanbrengen van meerdere dunnere lagen is minder verf nodig
  • Het gaat om duurzame chromaatvrije verf die gemakkelijk afwasbaar is
  • In totaal hebben 35 mensen vier dagen gewerkt aan het spuiten van het vliegtuig

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie