KPN start test mobiel tv kijken

Volgende week start KPN een test waarbij klanten via 4G onbeperkt tv kunnen kijken.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het gaat om een test van drie maanden met zo&;n tweeduizend klanten. Vanaf 20 maart kunnen de testpersonen via een speciale app onbeperkt naar live-tv kijken, zonder dat dit ten koste gaan van hun databundel. 

Via de KPN iTV Online-app is het nu al mogelijk om mobiel televisie te kijken, maar daarbij is de klant gebonden aan het eigen draadloze netwerk. Gedurende deze test is het dus ook mogelijk om buitenshuis via 4G mobiel tv te kijken.  

De test beslaat zestien zenders: Discovery Channel, Comedy Central, National Geographic Channel, Animal Planet, BBC World, Kindernet, Nickelodeon, MTV, CNN, Xite, TLC, Videotheek TV en Vlaamse zenders Ketnet, Canvas en Een.

De test van KPN werd al enkele malen aangekondigd. Vorige maand kondige KPN al aan plannen te hebben voor een dergelijke pilot. Wanneer de dienst voor alle klanten beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. 

KPN-woordvoerder Maurice Piek zegt hierover tegen NU.nl: &;De testfase is echt bedoelt als verkenning, op alle gebieden. Details als beschikbaarheid en prijs volgen pas na de testperiode.&;

KPN is overigens niet het eerste telecombedrijf dat een mobiele televisiedienst aanbiedt. Vodafone biedt al een dergelijke dienst, waarbij via 3G voor een bedrag van 7,95 per maand naar enkele zenders gekeken kan worden. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie