KvK Bedrijvendynamiek: Veel nieuwe zzp-vormgevers

Het aantal zzp’ers dat in april de stekker eruit trok nam toe

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In april zijn er 6.284 ondernemingen in Nederland bij gekomen, zo blijkt uit de KvK Bedrijvendynamiek. Dat is het resultaat van 15.534 starters minus 9.250 stoppers.
De meeste inschrijvingen onder de zzp’ers waren in de activiteiten industrieel ontwerp & vormgeving en overig paramedische praktijken.

Scheppende kunsten
Het beeld van het grote aantal nieuwe ondernemingen past in de trend van vorig jaar april, alleen is het aantal bedrijven dat in april 2015 is gestopt iets groter: 7%. Bij de faillietverklaringen is na een kleine stijging in maart nu een afname te zien, zelfs tot onder het niveau van 2014. In april waren er 471 faillietverklaringen, een daling van 14%.Overigens schreven zich in maart nog 16.897 ondernemingen in. Van de 15.534 zijn 9.774 zzp’er. Dat is een lichte toename van 0,6% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal zzp’ers dat in april de stekker eruit trok, nam afgezet tegen april 2014 met 8% toe tot 5.398. Binnen het mkb groeide dit percentage minder hard

In april waren de belangrijkste groeisectoren bij de zzp’ers cultuur, sport & recreatie (bijv. schrijven en zogenoemde ‘scheppende kunsten’) en de gezondheidszorg (thuiszorg, paramedische praktijken) en bij de mkb’ers de gezondheidszorg en de horeca.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie