Lidl zorgt voor tweespalt in deftig Brits dorp

In het landelijke Berkhamsted maken voorstanders van een discounter in het dorp, de tegenstanders uit voor snobs.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In Berkhamsted, een landelijk gelegen Brits dorp, zijn de gemoederen danig verhit geraakt naar aanleiding van de komst van een vestiging van discountersupermarkt Lidl. Dat meldt de Britse tabloid de . Het Britse dorp Berkhamsted zou te chic zijn voor een zo weinig sophisticated kruidenier.

Bewoners van het plaatsje, dat al een Waitrose-supermarkt en een Tesco Metro-gemakssuper rijk is, richtten een bewonerscomité op en organiseerden een protestbijeenkomst en een handtekeningenactie tegen de komst van Lidl. Het comité betoogde dat een dorp als Berkhamsted genoeg had aan de bestaande leveranciers. Sterker nog, M&S heeft er ook nog eens toestemming om een Simply Food-winkel te openen. Kortom, een nieuwe Lidl van 1200 vierkante meter met daarboven 30 appartementen zien zij niet zitten.


Binnen een vestiging van Waitrose

Maar het bewonerscomité had er geen rekening mee gehouden deat er een meerderheid bleek te zijn voor de komst van de discounter. Terwijl de actievoerders zo’n honderd handtekeningen verzamelden tegen Lidl, werd er door een andere groep dorpelingen een pro-Lidl demonstratie georganiseerd. Zij haalden 370 handtekeningen op.  De Daily Mail meldt dat er tweespalt is uitgebroken in het dorp. De Lidl-aanhangers beschuldigen de tegenstanders van snobisme. De snobs vinden het dorp volgens hen te chic voor een discounter.

Overigens meldt de Daily Mail dat Lidl, maar ook Aldi actief zoeken naar nieuwe vestigingslocaties in de welvarende slaapsteden rond Londen. Lidl opende al goedlopende supermarkten in de dorpen Dorking en Sevenoaks. Britten die well to do zijn, schamen zich er niet voor om de boodschappen te doen bij een discounter; huizenprijzen van meer dan 1 miljoen pond zijn in deze regio niet ongewoon.

In de tussentijd verovert Lidl de harten van de Britten onder meer met deze paascommercial:

;s funny Easter advert

Bron: Daily Mail, via Levensmiddelenkrant

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie