Mastercard introduceert vingerafdruk- en selfiebetaling

Vergeten wachtwoorden zijn verleden tijd met de nieuwe technologie van Mastercard.

Europa

Mastercard kondigde Identity Check Mobile aan, waarmee het mogelijk wordt om met vingerafdrukken of gezichtsherkenning iemands identiteit te verifiëren tijdens het online shoppen. De technologie wordt nu geïntroduceerd in twaalf landen, namelijk het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Duitsland, Hongarije, Noorwegen, Spanje, Zweden en Nederland, na succesvolle trials in de VS, Canada en Nederland. Bij deze trials prefereerden consumenten deze zogenaamde &;biometrische betalingen&; boven betalingen met wachtwoorden. In 2017 kan de rest van de wereld deze technologie gebruiken.

Vinger- en gezichtsherkenning

Met Identity Check Mobile hoeft een vergeten wachtwoord geen problemen op te leveren, omdat de kaarthouder zijn of haar identiteit kan verifiëren aan de hand van een vingerafdrukscanner via een smartphone of met gezichtsherkenning door een selfie te maken. Dit versnelt het betalingsproces, terwijl het ook nog eens een stuk veiliger is.

Mijlpaal

‘We zijn gefocust op online betalingen zonder ongemakken, zonder toe te geven op het gebied van veiligheid en beveiliging’, zegt Ajay Bhalla, directeur Risico & Veiligheid bij Mastercard. ‘Dit is een mijlpaal in de evolutie van betalingen. Fysiek winkelen heeft ook ingrijpende veranderingen ondergaan door contactloze betalingen, mobiele betalingen en wearables. Nu komt Identity Check Mobile naar Europa, de rest van de wereld zal snel volgen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie