Premium

Mediahuis: definitieve overname belang Delta Lloyd in TMG

Samen met de aangekochte aandelen van Navitas heeft Mediahuis nu 17,94 procent van de aandelen TMG verworven.

De eerder gesloten overeenkomst wordt daarmee definitief uitgevoerd. Het betekent Mediahuis en VP Exploitatie (grootaandeelhouder familie Van Puijenbroek) nu 'absolute zekerheid' hebben over 59,24 procent van de aandelen in het Telegraaf-concern.

Onder de op 8 februari aangekondigde overeenkomst levert Delta Lloyd haar aandelen TMG aan Mediahuis voor een prijs van 5,25 euro per aandeel TMG. De aandelen van Delta Lloyd worden direct geleverd op het moment dat Mediahuis en VP Exploitatie het bod uitbrengen, tegen betaling van de biedprijs.

Mediahuis versus Talpa
Vorige week hebben Mediahuis en VP Exploitatie aangekondigd na afronding van de due diligence en gesprekken met de onderneming de indicatieve niet-bindende prijs naar 5,90 per aandeel TMG te verhogen. Dat is net zo hoog als het bod van John de Mol. 

Mediahuis en VP Exploitatie moeten net als Talpa uiterlijk 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Vorige week bevestigden de Vlamingen dat ze dat ook zullen doen.

Om de tafel
CEO Gert Ysebaert van Mediahuis liet vorige week eveneens weten graag om de tafel te willen met Talpa Holding, 'zodat er goed overleg kan plaatsvinden over de bestaande en toekomstige relaties tussen Talpa en TMG'. Hij sluit niet bij voorbaat uit dat Talpa een belang in TMG zou kunnen behouden. 

John de Mol zei eerder al in een interview met De Telegraaf dat hij ook in gesprek wil met VP Exploitatie en het TMG-personeel. 

Met elkaar in gesprek gaan is een logische stap. Beide partijen willen TMG van de beurs halen. Daarvoor is 95 procent van de aandelen vereist. De twee potentiële kopers hebben elkaar daarmee dus ook nodig.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie