Meer dan 100 banen weg bij WPG Uitgevers

WPG Uitgevers (Weekbladpers Groep) maakt begin volgende week bekend dat het 15 procent van het personeelsbestand schrapt. Het zou dan gaan om meer dan honderd mensen. Of er ook tijdschrifttitels sneuvelen, is niet bekend maar wel aannemelijk.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat bevestigt Anne Jan de Graaf, bestuurder Uitgeverijen van FNV Kiem, aan Adformatie. Het personeel van WPG zou volgens hem officieel op de hoogte zijn gebracht. Er is volgens De Graaf een sociaal plan voorgelegd. Dat bevestigt ook NVJ-secretaris Yvonne Dankfort, Verder doen De Graaf en Dankfort geen mededelingen.

Volgens bronnen komt WPG Uitgevers komende maandag of dinsdag met de officiële mededeling.

WPG Uitgevers had in 2012 720 medewerkers. Een rekensom leert dat er bij het schrappen van 15 procent van de banen 108 medewerkers moeten vertrekken.

Het is niet bekend waar WPG gaat snijden. Geruchten gaan dat er binnen de tijdschriftentak een aantal titels moet sneuvelen. Verschillende bronnen suggereerden dat het in ieder geval om Opzij en J/M zou gaan. Begin volgende week wordt daar meer over bekendgemaakt.

In 2014 1500 fte's weg in uitgeefbranche
De Graaf houdt zich ook bezig met de reorganisatie bij Sanoma en andere partijen in de uitgeefbranche. ‘De situatie in de uitgeverijbranche is ernstig. Voor 1 januari 2015 moeten er binnen de branche 1500 fte’s weg. En dan heb ik het nog niet over de zzp’ers. Het gaat daarbij naast Sanoma en WPG ook om Wegener, Kluwer en TMG.’ Bij die laatste uitgever worden, zoals eerder bekendgemaakt, 380 banen verdwijnen.

De FNV Kiem-bestuurder zegt nog geen licht aan het einde van de tunnel te zien. ‘Binnen de branche moeten 1500 fte’s weg, maar het zouden er ook zomaar 2.000 kunnen zijn.’

WPG meldt 'gedurende het interne voorbereidingsproces, dat nog in volle gang is en waarbij alle zorgvuldigheid wordt betracht, geen commentaar te geven'.

Tot de kernactiviteiten van WPG Uitgevers (Weekbladpers Groep) behoren het uitgeven van boeken (dochters zijn onder meer Arbeiderspers/A.W. Bruna en De Bezige Bij/Balans) en tijdschriften (Vrij Nederland, Opzij, Psychologie Magazine, J/M, Happinez, Runner's World en Voetbal International) en leermiddelen voor het primair onderwijs door Zwijsen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie