Premium

MeLoveRadio wil broadcast radio en streaming services verbinden

MeLoveRadio lanceert eind augustus een muziekdienst als antwoord op de vraag naar een hybride vorm van radio.

Oprichter en bedenker Maarten Rein wil met de dienst ‘het gapende gat’ vullen tussen live radio en streaming services als Spotify en YouTube. Hij zegt dat online radio (radio die via internet beluisterd wordt) groeit, ondanks de opkomst van streamingpartijen als Spotify. ‘Maar er is ook behoefte aan modernisering, blijkt uit het onderzoek dat we gedaan hebben. Mensen hebben behoefte aan een hybride vorm van radio, waarbij de kracht van broadcast wordt gecombineerd met de interactieve mogelijkheden van de streaming partijen.’


vervult deze behoefte door broadcast radio en streaming service partijen naar één platform te brengen en aan elkaar te verbinden. Binnen de dienst kan men naar bijna alle Nederlandse radiozenders luisteren. Luisteraars kunnen de plaat die ze op dat moment horen met één druk op de knop opnieuw afspelen, opslaan in een afspeellijst of delen met vrienden via sociale media. ‘Met de zelf ontwikkelde software achterhaalt MeLoveRadio wat er op de stations gedraaid wordt, waardoor je in real-time kunt zien welk nummer er speelt. Van elk station is de track historie te zien, evenals de lijst van de meest gedraaide nummers van de afgelopen twee weken. Al deze nummers zijn dus op te slaan en te delen.’

Data businessmodel
Kortom, een gebruiker wordt in staat gesteld een persoonlijk muziekbibliotheek aan te leggen op basis van nummers die op radio ontdekt zijn tijdens het radioluisteren. Dat biedt volgens Rein uiteindelijk veel interessante data waaronder de waardevolle variabele muzieksmaak. De verkoop van data moet het businessmodel van MeLoveRadio worden, maar ook adverteerders kunnen aanhaken.

Een Nederlandse investeerder maakte het mogelijk het MeLoveRadio platform te bouwen. MeLoveRadio is inmiddels live met een gratis ‘web app’, mobiel en tablet zullen snel volgen. Rein heeft ambities om de dienst ook in het buitenland te exploiteren. Er worden momenteel gesprekken gevoerd rond een Spaanse licentie.


Oprichters Reinier Hamstra (links) en Maarten Rein.
Fotografie: Maarten Brante

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie