Muziekzender Xite breidt uit naar Duitsland

Nederlands grootste muziekzender mikt op snelle internationale expansie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Na de lancering in België breidt Xite nu ook uit naar Duitsland. Daarnaast onderzoekt de zender mogelijkheden tot uitbreiding in andere landen in Europa en Noord-Amerika. Door de uitbreiding naar Duitsland realiseert Xite naar eigen zeggen nu een bereik van 15 miljoen huishoudens in Europa.

Derk Nijssen, oprichter en ceo van Xite, noemt de uitbreiding naar Duitsland &;een geweldige stap&;. &;Niet alleen streven we ernaar hét jongerenplatform van Nederland worden, het is onze ambitie om Xite als wereldwijde speler op de kaart te zetten. Nu Duitsland on board is komt dit een stuk dichterbij. Daarnaast lopen er vergevorderde gesprekken met de Verenigde Staten.&;

Xite begon in 2008 als muziekzender in Nederland, gevolgd door een uitbreiding naar België in 2011. De muziekzender richt zich op jongeren tussen 13 en 28 jaar.

Xite onderscheidt zich door het innovatieve product myXITE waarmee kijkers een persoonlijke muziekzender kunnen creëren. Na inloggen via de tv op myXITE,  kunnen ze een selectie te maken uit favoriete muziekgenres. Op basis van deze voorkeuren stelt myXITE een persoonlijke muziekzender samen. Deze is verder te personaliseren door videoclips te liken, unliken of over te slaan.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie