Nationale-Nederlanden introduceert verzekeringsapp Gappie

Bij het lenen van een auto, wordt met deze app meteen je vriendschap verzekerd.

Gappie is de eerste app in Nederland waar je een tijdelijke autoverzekering mee kunt afsluiten als je een auto leent van familie of vrienden. Tijdens de rit is de auto verzekerd en bij opgelopen schade zorgt Gappie voor de afhandeling van de kosten en eventueel ander ongemak.

Autodelen
Het delen van auto’s wordt steeds populairder. De meest gebruikte vorm van autodelen is het informeel lenen van vrienden of familie. Dat gaat in goed vertrouwen, maar als er iets gebeurt, kan het ongemakkelijke situaties opleveren. Naast de financiële consequenties moet de eigenaar zelf aan de slag met de schadehersteller en verzekeraar en raakt hij of zij ook schadevrije jaren kwijt. Het afsluiten van een verzekering via de gratis Gappie-app van Nationale-Nederlanden voorkomt dit.

Hoe werkt het?
De ‘autolener’ zet de Gappie-app aan tijdens de periode van het lenen van de auto. Ter plekke wordt een autoverzekering op de geleende auto afgesloten en deze verzekering wordt per uur betaald. Als de autolener schade rijdt, neemt Gappie de schadeafhandeling over zonder de verzekering en no-claim van de eigenaar aan te spreken en de eigenaar krijgt, als dat nodig is, vervangend vervoer.

Green Deal
Sander Kernkamp, directielid van Nationale-Nederlanden, zegt dat zijn organisatie in het najaar van 2016 de Green Deal heeft ondertekend. ‘Met deze overeenkomst zetten we ons, samen met andere partijen, in om het gebruik van deelauto’s in Nederland te bevorderen. De doelstelling voor 2018 is honderdduizend deelauto’s te realiseren. Als verzekeraar houden wij om die reden nu onze huidige polisvoorwaarden tegen het licht zodat auto’s straks ook verzekerd zijn als deze verhuurd worden via deelservices.’ Gappie is het volgende initiatief in het stimuleren van autodelen, volgens Kernkamp.

Proef
De Gappie-app is door Sparklab, het innovatielab van Nationale-Nederlanden, samen met Microsoft en Headcandy ontwikkeld. De komende drie maanden wordt de testversie van de app met een beperkte groep gebruikers getest. Als de proef aanslaat, brengt Nationale-Nederlanden Gappie later dit jaar op de markt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie