Nederland lijkt klaar om met de smartphone te betalen

Uit onderzoek van Typhone.nl blijkt dat 87 procent van de Nederlanders met de smartphone wil betalen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Middels een uitgebreide enquête is een onderzoek gestart, waarvan de resultaten laten zien hoe consumenten over deze betaalmethode denken. Sinds kort is het in de Verenigde Staten mogelijk om op duizenden plekken met een smartphone te betalen, maar ook in Nederland lijkt men hier positief tegen aan te kijken.

Uit de resultaten komt naar voren dat het gebruik van smartphones alomvertegenwoordig is in het dagelijkse leven van jong tot oud en dat men veel vertrouwen heeft in de huidige techniek. Bijna de helft van de respondenten denkt dat mobiel betalen binnen twee jaar net zo gangbaar is als het gebruik van een pinpas of creditcard.

Daarnaast lijken mensen een voorkeur te hebben om met de smartphone te betalen op plekken waar ze kortstondig verblijven.

Veel interesse met smartphone met NFC

Liefst 80 procent van de respondenten gaf aan bij de aankoop van een nieuwe smartphone te kijken of deze geschikt voor mobiel betalen. Hoe hoger de leeftijdsgroep, hoe groter de interesse voor NFC (Near Field Communication) op hun volgende telefoon. Mensen tussen de 41-65 jaar lijken hierin het meest geïnteresseerd.

Wie de overige resultaten wilt bekijken klikt .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie