Netflix groeit nog harder dan verwacht

Het inkomen van de video streaming service steeg met 23 procent in het vierde kwartaal.

Dat was hoger dan analisten hadden verwacht. De inkomsten komen nu uit op omgerekend zo&;n 2,3 miljard euro. Het nettoresultaat daalde wel flink van 107 miljoen euro naar 55 miljoen, met name door de effecten van een eenmalig belastingvoordeel.

Netflix is nu in 190 landen actief en hoopt dit jaar ook in China te kunnen beginnen. Er zijn wereldwijd nu bijna 75 miljoen (betalende) abonnees. Netflix spreekt van 55.9 miljoen actieve gebruikers. In Amerika was de groei in abonnees iets lager dan verwacht met ruim 1,5 miljoen nieuwe aanmelders. Netflix rapporteert niet per land, dus het precieze aantal Nederlandse abonnees is onbekend. Volgens  zou dat aantal rond de 1,3 miljoen liggen (cijfers van oktober vorig jaar). Volgens onderzoek vorig jaar van blijkt Netflix hier de populairste OTT-dienst.

In het eerste kwartaal van dit jaar verwacht de VOD-dienst internationaal ruim 4 miljoen nieuwe abonnees erbij te krijgen. 

Vorig jaar kondigde Netflix aan naast de populaire eigen series als House of Cards en Orange is the new black ook met eigen films te willen komen. Daarover werd nu niets concreets bekendgemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie