Netflix-mijlpaal: meer dan 50 miljoen leden in 40 landen

Het totale ledental steeg van 48,35 miljoen in het eerste kwartaal tot 50,05 miljoen per eind juni.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Amerikaanse aanbieder van internettelevisie Netflix heeft in het tweede kwartaal een mijlpaal bereikt. Meer dan 50 miljoen mensen in 40 landen maken gebruik van de dienst. Dat maakte het bedrijf maandag bekend bij de presentatie van de financiële resultaten over de periode.

Het totale ledental steeg van 48,35 miljoen in het eerste kwartaal tot 50,05 miljoen per eind juni. Daarvan betalen er bijna 48 miljoen, de overige leden gebruiken de dienst nog kosteloos op proef. Netflix voorspelde dat het totale aantal leden in het lopende derde kwartaal zal doorgroeien tot 53,74 miljoen.

De onderneming boekte in het tweede kwartaal een omzet van 1,14 miljard dollar tegen 1,06 miljard dollar in het eerste kwartaal. Voor het derde kwartaal rekent Netflix op een omzet van 1,22 miljard dollar. De nettowinst steeg van 53 miljoen dollar in het eerste kwartaal tot 71 miljoen euro in het tweede kwartaal. In de huidige periode zal de winst echter dalen tot 55 miljoen dollar als gevolg van investeringen.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie