Nielsen aan de slag voor KijkOnderzoek

Onderzoeksbureau Nielsen gaat de registratie en harmonisatie van programma’s en spots uitvoeren voor het KijkOnderzoek 2011- 2015.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt directeur Stichting Kijkonderzoek Bas de Vos aan Adformatie. Hoewel de twee nog in gesprek zijn gaat De Vos er vanuit dat het doorgaat.

Waarom de stichting Kijkonderzoek (SKO) Nielsen heeft geselecteerd als bureau dat de registratie en harmonisatie van programma’s en spots voor zijn rekening gaat nemen wil De Vos nog niet kwijt. Het is voor de directeur van het SKO te vroeg om in dit stadium over exacte details te communiceren. Momenteel voeren de bureaus Intomart GfK, MediaXim en Nedstat het kijkonderzoek uit.

Het Kijkonderzoek bestaat uit vier verschillende contracten. Net als andere jaren neemt Intomart GFK de meting van het kijkgedrag voor zijn rekening. Het onderzoek naar Web-tv waaronder het opvragen van de online televisieprogramma’s en commercials vallen, gaan Intomart GFK en Nedstat BV doen.

De overige projecten op het gebied van onderzoek naar nieuwe vormen van kijkgedrag zullen in de verdere besprekingen met de offrerende bureaus worden meegenomen. Uitsluitsel daarover volgt later.

De Stichting Kijkonderzoek vertegenwoordigt onder andere adverteerders,
mediabureaus, tv-exploitanten en alle publieke zendgemachtigden, vertegenwoordigd door de NPO. De doelstelling van de Stichting is het doen uitvoeren van
valide en betrouwbaar kijkonderzoek en het beschikbaar stellen van bruikbare en toepasbare resultaten aan de markt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie