Nienke de la Rive Box en Rolf Hut ambassadeurs Weekend van de Wetenschap

Tijdens dit evenement geven bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea in heel Nederland een kijkje in de keuken.

Elk jaar organiseert Nemo met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het Weekend van de Wetenschap. Op deze manier wordt het belang van wetenschap en technologie benadrukt.

Meer dan 250 deelnemende instellingen

Organisaties als het Stedelijk Museum en het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde in Amsterdam, Dairy Campus in Leeuwarden, het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam, het Nederlands Watermuseum in Arnhem, ESA-ESTEC in Noordwijk en de Biomassa Energiecentrale in Sittard geven een kijkje achter de schermen. In totaal doen meer dan 250 instellingen mee aan dit evenement.

Presentatrice en wetenschapper als ambassadeurs

Nienke de la Rive Box en Rolf Hut zullen tijdens Weekend van de Wetenschap op verschillende locaties aanwezig zijn als ambassadeurs. De la Rive Box is presentatrice bij Het Klokhuis, De Buitendienst, Superbrein en 3 Op Reis. ‘Ik vind wetenschap heel erg interessant en het is overal. Ik zie om me heen zoveel nieuwe ontwikkelingen, het blijft me verbazen. Je zou denken dat alles al bedacht is, maar de wetenschap houdt nooit op’, zegt ze.

Rolf Hut is een TU Delft-wetenschapper, schreef het boek Rolfs Maakbare Wereld, heeft een column in de Volkskrant en is elke week te horen bij het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co. ‘Ik ben eindeloos nieuwsgierig en wil jong en oud laten zien dat techniek leuk is voor iedereen, niet alleen voor bèta’s. Van het Weekend van de Wetenschap gaat mijn geekhart sneller kloppen. Je ziet wat wetenschap leuk maakt als je backstage mee kijkt’, aldus Hut.

Het Weekend van de Wetenschap vindt plaats op 1 en 2 oktober. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie