Nieuw: frisdrank zonder chemicaliën

Frisdrankfabrikant Oggu maakt bekend dat het een serie frisdranken heeft ontwikkeld die 100% organisch is. Tot dusver is het geen fabrikant gelukt een frisdrank te maken zonder chemicaliën.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het wettelijke minimum is 95% biologisch, maar dit vonden de makers niet voldoende. Het streven was 100%, dat is nu dus gelukt. 100% Organic betekent; 0% E-nummers, 0% chemicaliën, 0% pesticides, 0% kunstmatige kleur-, geur-, zoet- of smaakstoffen en 0% conserveermiddel. Alle ingrediënten zijn 0% genetisch gemodificeerd.

Oggu meldt in een persbericht dat ze het maken van dranken met alleen natuurlijke producten opnieuw moesten uitvinden. De Oggu Cola wordt bijvoorbeeld zonder conserveringsmiddel gemaakt en is samengesteld uit echte biologische citroenen en echte biologische karamel, in plaats van het bijna zonder uitzondering gebruikte E330, E338 en E150d in combinatie met vele kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen. Daarnaast gebruikt Oggu echte ruwe biologische rietsuiker in plaats van E950/E951. De natuurlijk en volle smaakervaring doet denken aan de originele natuurlijke cola’s van meer dan 50 jaar geleden.

In eerste instantie zal Oggu verkrijgbaar zijn in Albert Heijn en C1000, en is het ook al gesignaleerd in diverse horecalocaties. Later dit jaar zal Oggu ook verkocht worden in de België, Duitsland, Scandinavië en Engeland. Kijk ook op www.oggu.com.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie