Nooit meer je waardevolle spullen kwijt met trakkies

Nederlandse IoT-startup maakt objecten sneller vindbaar dankzij slimme nodes.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Iedereen raakt weleens zijn sleutels, portemonnee, camera, laptop of telefoon kwijt. Alleen al in Nederlandverliezen we per jaar voor 250 duizend euro aan telefoons, weet trakkies oprichter Adrian Kyle Blackwood. Gemiddels spenderen we drie jaar van ons leven aan zoeken naar kwijtgeraakte spullen. En al dat zoeken leidt niet alleen tot tijdsverlies en materiële schade, maar levert ook emotionele schade op zoals stress.

Met  is dat verleden tijd. Deze apparaatjes, zogeheten &;noddes&;, zijn eigenlijk kleine computers die je bevestigt aan je spullen. De trakkies zijn voorzien van sensoren en die communiceren via Bluetooth  4.2.

Als een trakkie te ver van de andere verwijderd raakt van de andere trakkies, dan krijgt de gebruiker een melding  via een app op zijn telefoon of via nodes die op de andere spullen zijn geplakt. Bij de bevestiging kent de gebruiker het object een profiel toe. Zo zullen sleutels een hoge en een notitieboekje een wat lagere prioriteit hebben. 

De slimme nodes zijn vanaf vandaag in de voorverkoop te bestellen via . Bij de lancering zijn er twee soorten varianten verkrijgbaar: de Tagg ((met Bluetooth 4.2 en NFC, 6-assige accelerometer, speaker, LED display en een programmeerbare knop) en de Micro (met dezelfde functies, plus RF (tot 180m), NFC (read & write), een 9-assige accelerometer en een thermometer). 

Trakkies heeft onder andere het European Space Agency – Business Incubation Centre-programma doorlopen. Ook heeft trakkies meegedaan aan Europa&;s beste startup-accelerator Startupbootcamp, in het Smart City & Living programma. In totaal heeft trakkies tot op heden €200.000,- aan funding opgehaald. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie