Onderzoek: Nederlanders gebruiken media vooral online

Online gamen en digitaal televisiekijken populair.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Nederlanders maken vooral gebruik van online diensten om in hun mediabehoefte te voorzien. Zo kijken bijna vier op de vijf Nederlanders digitale televisie en speelt ruim driekwart van de gamers vooral games online.

Alleen het luisteren naar radio wordt door meer dan de helft van de Nederlanders nog ‘traditioneel’ via de ether gedaan.

Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder 1000 Nederlanders. Vooral Nederlanders ouder dan 35 jaar luisteren muziek op de radio via de ether.

Onder jongeren ligt het percentage dat muziek via streamingdiensten zoals Spotify of Deezer op 20 procent.

1 op 10 kijkt nog analoog
78 procent van de respondenten kijkt inmiddels digitale televisie. Netflix en andere streaming-diensten zijn echter nog geen gemeengoed als belangrijkste manier om televisie te kijken: in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar is dit bijvoorbeeld onder 3 procent van de respondenten populair. Televisie kijken via een analoge verbinding heeft de voorkeur onder 12 procent van de Nederlanders, vooral bij respondenten ouder dan 45 jaar is dit de eerste keus.

Gamen op de tablet
Meer dan de helft van de Nederlanders speelt wel eens een computergame. Online gamen wordt voornamelijk op een tablet gedaan, gevolgd door de pc. Het spelen van games op de smartphone staat op de derde plek. Nederlandse vrouwen gamen vaker dan mannen: 62 procent ten opzichte van 54 procent van de mannen. Vooral het spelen van games op een tablet of smartphone is populairder onder vrouwen.
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie