Ook Midden- en Kleinbedrijf kan profijt hebben van Big Data

Tijdens het Smart Industry Jaarevent in Apeldoorn wordt de speciaal voor het MKB ontwikkelde MOOC (Massive Open Online Cursus) 'Big Data' gelanceerd.

Big Data speelt een steeds grotere rol in de innovatie van producten en diensten. Het draagt bij aan beter klantinzicht en efficiëntere werkprocessen, maar ook fraudedetectie en het bestrijden van cybercrime. Grote bedrijven en platforms als Amazon en Alibaba zijn hiermee al volop bezig, maar ook het Midden- en Kleinbedrijf kan profiteren van Big Data. 

Dat vindt tenminste Eric van Tol, aanjager achter het Doorbraakproject Big Data en iniatiefnemers van de MOOC Big Data. In de cursus wordt de MKB-er in een uur bijgepraat over Big Data. 

Om er achter te komen welke mogelijkheden big data biedt, is het belangrijk  dat bedrijven gaan experimenteren met data, vindt Van Tol. &;Wat gebeurt er als ik het ene databestand combineer met het andere en wat levert het mij op aan nieuwe inzichten?&;

Big Data hoeft niet ingewikkeld te zijn.  &;Door gebruik te maken van eigen data in combinatie met bijvoorbeeld social media data kun je als ondernemer al tot volledig nieuwe inzichten komen. Ook wordt de technologie steeds goedkoper, ondermeer dankzij data-opslag in de cloud, en zijn databronnen steeds makkelijker voorhanden.&;

Van Tol begrijpt dat ondernemers zich soms ongemakkelijk voelen over het gebruik van persoon gerelateerde data. Maar volgens hem  is er meer mogelijk dan ondernemers wel eens beseffen. ‘In lang niet alle gevallen heb je persoonsgegevens nodig voor je Big Data analyse. Denk aan het beter voorspellen van onderhoudswerk aan machines, daar komen geen persoonsgegevens aan te pas.&;

Doorbraakproject Big Data is de iniatiefnemer achter de MOOC Big Data, in samenwerking met een indrukwekkende reeks partijen, zoals het Big Data Value Center, ECP|Platform voor de InformatieSamenleving, de Kamer van Koophandel, de Ministeries van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken, SURFSara en TNO.

Kijk .

De MOOC Big Data is geproduceerd door Camera Works / Movietrader, een bureau gespecialiseerd in het maken van interactieve video’s. is winnaar van de Gouden Kans als meest innovatieve, interactieve product (Provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam, Ministerie van Economische Zaken en de Europese unie). 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie