Opel blijft voetbalclub Borussia Dortmund sponsoren

De Duitse bekerwinnaar werkt al sinds 2012 samen met het automerk.

Opel zal de komende vijf jaar sponsor zijn van Borussia Dortmund. Met ingang van het seizoen 2017/2018 prijkt het Opel-logo op de mouw van het shirt, terwijl Opel nu ook behoort tot de strategische partners van de Duitse bekerwinnaar.

Communicatie en activering
In tegenstelling tot de andere strategische partners wordt Opel geen aandeelhouder van Borussia Dortmund. Wel zal Opel nadrukkelijker betrokken zijn op het gebied van communicatie en activering.

‘Wij zijn zeer verheugd dat wij de samenwerking met Borussia Dortmund voor een langere periode kunnen voortzetten. Deze grote Bundesliga-club past perfect bij ons merk. Opel en Borussia Dortmund hebben veel raakvlakken, zoals uitstekende prestaties en toegankelijkheid’, zegt Jürgen Keller, Executive Director Sales, Marketing & Aftersales bij Opel Duitsland.

Dortmund-bestuursvoorzitter Hans-Joachim Watzke voegt daaraan toe: ‘Met Opel zitten we geheel op één lijn en we kijken uit naar de nog intensievere samenwerking. Opel heeft in de afgelopen dertig jaar op indrukwekkende wijze aangetoond hoe je als sponsor in het internationale profvoetbal succesvol kunt zijn.’

Opel en voetbal
Borussia Dortmund is niet de enige voetbalclub waar Opel bij betrokken is. De autofabrikant uit Rüsselsheim is ook naamgever van de Opel Arena, het stadion van de Bundesliga-club 1. FSV Mainz 05.

Tegelijkertijd is Jürgen Klopp, trainer van de Engelse club Liverpool FC, ambassadeur van Opel. Verder is zustermerk Vauxhall hoofdsponsor is van de nationale voetbalteams van Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Tevens is Opel in Nederland strategisch partner van landskampioen Feyenoord.

De samenwerking tussen Opel en Borussia Dortmund startte in augustus 2012. Volgens marktonderzoeksbureau Nielsen Sports en de Technische Universiteit van Braunschweig behoort dit sponsorschap tot de waardevolste in de Duitse voetbalwereld.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie