door Roderick Mirande, redactie | 23 december 2013, 13:54 in Business, Media
Mgl Or Reorganisatie

OR Limburgse kranten gaat voor reorganisatie liggen

De ondernemingsraad van de Mediagroep Limburg (MGL) wil dat de Britse eigenaar Mecom de Limburgse kranten alsnog verkoopt aan Concentra.

Het pressiemiddel dat de OR inzet, is dat het alle medewerking aan de reorganisatie van MGL intrekt. Dat heeft de voorzitter van de OR, Rob Cox, maandag gezegd.

Keith Allen, de voorzitter van de raad van commissarissen, ontving een brief van de OR waarin het spreekt van valse voorwendselen. Eerder ging de OR akkoord met de reorganisatie en een sociaal plan omdat Mecom die nodig achtte om de kranten De Limburger en Limburgs Dagblad in de etalage te kunnen zetten. Nu die reorganisatie succesvol lijkt, gaat de verkoop niet door en wil Mecom MGL alsnog zelf houden. Dat is bedrog volgens Cox. Woorden van gelijke strekking sprak hoofdredacteur van MGL, Huub Paulissen, in een reactie aan Adformatie.

De OR wil voor 6 januari antwoord van de RvC. Daarna is een gang naar de Ondernemingskamer mogelijk.

Uit protest plaatste het personeel op de voorpagina van de kranten van afgelopen vrijdag daarom uitsluitend de tekst: ,,Stop de moord op het Limburgse woord''. De werknemers hebben meer acties aangekondigd.

Algemeen directeur Loek Radix van MGL stapte vorige week op naar aanleiding van het besluit van Mecom om de kranten niet te verkopen.

Bron: ANP

Reacties op dit artikel (0)

Log in of registreer om reacties te posten

Gerelateerde items Mgl Or Reorganisatie