Oud-SBS-baas krijgt functie in Finland

Hans Edin wordt commercieel directeur bij Sanoma Finland.

Hij was afgelopen jaar Group Head of Television binnen Sanoma. In die rol werkte de Fin nauw samen met de eindverantwoordelijke ceo&;s, onder wie Sanoma/SBS-baas Peter de Mönnink. Hij zat ook in de Supervisory Board van SBS Broadcasting.

Voor die tijd was hij (tot eind september 2014) interimdirecteur bij SBS Broadcasting, waarna De Mönnink hem opvolgde en zowel ceo van Sanoma Nederland als SBS Broadcasting werd. Edin verving in maart 2013 algemeen directeur Georgette Schlick, die per direct opstapte. Voor zijn tijd bij SBS werkte Edin onder meer voor het Finse Nelonen Media. 

Nu wordt hij - met ingang van vandaag - commercieel directeur bij de in zwaar weer verkerende Finse tak van Sanoma. Edin wordt niet opgevolgd in de functie van head of television.

Onder de nieuwe Sanoma-ceo Susan Duinhoven werkt het concern aan een herfinanciering en wordt ook gekeken naar de structuur en het personeel. Zo werd in november de digitale tak en onder de vlag van Sanoma BeNe (terug)gebracht. Sanoma Digital werd twee jaar geleden als een separate divisie opgezet.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie